luni, octombrie 20, 2008

Ilustram mai departe adunarea pusa la cale de Ramona

1. J.R.R. Tolkien
- Privirea ta napadita de emotii ma invaluie intr-o milostenie calda. Te gasesc mandra, mandra si rece, ca zorii unei zile de primavara timpurie, neajunsa inca la rangul de femeie. Ingaduie-mi, dar, sa privesc acest miracol inflorind sub ochii mei, fara a ma incumeta sa ating ceea ce inteleptii ar numi desavarsire.


2. Bukowski
- ah, mami, ma jur, ce cacat ca a trebuit sa-mi propui tu asta, cand ar fi trebuit sa-ti pun io cutitu' la beregata si sa te violez. da, jur, am coaiele cat casa si ma gandeam cum pula mea sa fac sa nu mai intru a saptea oara la inchisoare. baga-mi-as, e bine, ma simt ca un betiv caruia i s-a intins cea mai mare sticla de scotch din lume, o sticla cat casa, sa-nnebunesc.

3. Kafka

- Aceasta intrebare il retinu pe K. mai mult decat ar fi vrut. Era ca si cum ar fi asteptat un raspuns la zambetul ei si, acum, neprimindu-l, s-ar fi trezit. Era prea tarziu sa mai balmajeasca ceva. Era prea tarziu sa mai salveze situatia. Ii privea rochia nepotrivit de incarcata si se gandea ca ceva necurat se petrecuse acolo. Ca si cum el, dintr-un barbat intreg, se transformase pentru cinci secunde intr-o stana de piatra.

4 comentarii:

Ramona Gabar spunea...

hihihi, tare simpatic!
multumim.
vezi ca s-a cerut erata pe numele marelui scriitor, ca am vazut dublu az'noapte la ora 3. sau sa-l poreclim, da-l incolo, ca tot e tare!

crocolili spunea...

b-u-k-o-v-s-k-i era cam dubios,indeed. greseala nu sare departe de trunchi (ori de radacina cuvantului)

Urmuz spunea...

Mulţumesc pentru blogroll, Crocolilu!

Sugestie (nu dau cu paru'): Vizualizează'mă pînă la un punct. Nu mai sta pe gardurile mele, o, mon lecteur, mon frere.

Anonim spunea...

Dar trebuie complet, domnule Urmuz. Caci mi-as face griji pentru parerile din dreptul fratilor care s-ar opri, involuntar, doar la ocupatia mea, de pisica :)