miercuri, noiembrie 12, 2008

De dreapta



Aseara a venit tropman pe la mine. I-am dat sa bea Teddy, am fumat impreuna tigari in frig, am incercat sa mancam un pomelo foarte verde, dar apoi nu stiu ce mi-a venit ca i-am zis: hai sa ne masuram. M-am speriat foarte tare, tropman probabil s-a ofticat. Ca mana mea dreapta e mai lunga decat mana lui stanga! Apoi ne-am masurat iar, ca poate era o eroare, ca poate nu ma lipeam cum trebuie cu degetele de el, ca poate ma inaltam eu pe varfurile picioruselor si depaseam prin efractie concursul. Sincer, tropman?

Cand ne-am masurat iar, insa de data aceea cu mainile noastre stangi: mana lui de baiat era mai mare! Atunci n-am mai stat pe ganduri si repede, ca intr-un silogism, mi-am alipit degetele mijlocii (stiti pozitia de romb, degetul mare indepartat la maxim de cel mijlociu iar spagatul lor pus fatza in fatza cu cel al mainii opuse). Mi-au curs lacrimi pentru ca mi s-a parut foarte bizar ca mana mea dreapta sa fie mult mai lunga decat mana mea stanga. Azi am luat un liniar si am masurat. Are dreptate tropman la telefon, nu-i mult un centimentru in plus. Dar e dubios sa vezi, asezandu-le in oglinda, ca degetul mijlociu drept depaseste. De parca ar iesi dintr-o plapuma ce i-a ramas mica.

Oricum, de faţă cu tropman mi-am facut o revizie corporala. Ne e clar amandorura. Sunt o dubioasa de dreapta. Mana dreapta mai lunga decat stanga, piciorul drept mai gros decat stangul, ochiul drept de alta culoare decat stangul. (pe toate flancurili: lungime, grosime, adancime!)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Da cu inima cum o fi? Daca jumatatea dreapta...e cumva decat jumatatea stanga? Sau una e dreapta si alta inclinata, razvratita?
Dar ce-am zis?

Anonim spunea...

cu inima cum o fi? pai sa-ti spun io:

lamultiani pentru cealalalta jumatate de inima zimtata!

(cealalalta?!)