miercuri, ianuarie 13, 2010

Crocolili întoarsă pe dos

Dacă crocolili bidimensională plată ar trăi într-o lume de tip Mobius, ea s-ar putea "inversa" uşor, doar deplasîndu-se de-a lungul universului său, fără a fi necesar să părăsească planul în care îşi duce existenţa. Dacă crocolili bidemensională plată ar pleca în călătorie already întoarsă pe dos ar constata că o singură tură în jurul cosmosului Mobius ar pune-o pe picioare!

Obs
:
- o crocolili bidemensională plată s-ar deplasa în suprafaţă, nu pe ea
-un urs alb stîngaci s-ar întoarce dreptaci (:D)
-din păcate afecţiunile sufleteşti care întorc oamenii pe dos ar avea cusutura acului (lor) de cojoc pe faţă (ca o cicatrice)

6 comentarii:

Alexandru spunea...

Haha, demonstratia ta m-a ametit de nu mai stiu pe ce faţa sint : )

crocolili spunea...

...zise Alexandrul enantiomorf, din oglindă

Rigel spunea...

Unduindu'se fara scapare in lungul acelei lumi a falsei diversitati.
Un hamster ce'si ofera un pic de libertate alergand ocazional pe roata si nu in interiorul ei.
Ah, Crocolili, tu ai scapat demult din colivie. Ce rost ar mai avea sa te intorci?

crocolili spunea...

ajutoor, da daca mi-am uitat poseta? port tot timpul cu mine cheita de la colivie. si ce, cateodata nu ne inchidem chiar singuri inauntru? :)

Anonim spunea...

mie oricum mi se pare dintotdeauna că suprafaţa unei sfere este un plan bidimensional plat. cred că e foarte simplu să te rostogoleşti în tine însuţi.

crocolili spunea...

ihii :) si tot pe-o curba suma unghiurilor unui triunghi poate fi > 180 grade. da si daca esti f mic si traieste printre cutele unei hartii mototolite, tot plana o sa fie lumea Hartie pt tine

propun un Tine insuti ca o sticluta Klein, fara interior si exterior, sa ne putem rostogoli fara emotii. sa nu cadem din Noi! :)