joi, aprilie 14, 2011

Forensics

Ah, cum mi-a scrîșnit o idee printre dinți. M-am și speriat, am dat fuga la oglindă, am crezut că mi-a căpiat o plombă. Dar nu. Ideea se referă la Păr&Unghii. Mă gîndeam eu așa, rînjind cu gura pîn la urechi de la mirosul de acetonă, cum ar fi să sune firele de păr ca unghiuțele-n unghieră atunci cînd le tăiem? Să te duci la frizer și să zici, haideți domnule frizer, nu mai tremurați ca varga, așa sună firele mele de păr! Fiți bun și mai luați-mi! Sau, sau! Cînd pică un fir de păr din cap pe parchet sau pe covor, să se audă, cling, exact ca unghia pișcată de secure! Vă rog, am glumit, haaaideți înapoi. Ca unghia pișcată de unghieră! Ce să mai, în timp ce criminaliști posomorîți puneau la naftalină metodele acum inutile în prelevarea amprentelor de păr, prăfuirea, pulverizarea de amestec aur-cadmiu sau spectroscopia de absorbţie atomică sau analiza prin luminescență, cu unghiile vopsite, eu m-am îndepărtat pe vîrfuri...

13 comentarii:

Alexandru spunea...

Crocolili, dac-ai şti cît am suferit din cauz-asta, eram atît de hiperacuzic. De-abia acuma - cînd tot ce-mi mai doresc e o Tichie de Mărgăritar -, s-a lăsat liniştea.

TED spunea...

:)) cred ca eu ca frizer mi-as da demisia dupa o asemenea intamplare.

Anonim spunea...

mîi crocolil,eu zic sa incetezi sa mai mergi la frizer sa te tunzi castronas,lasa-ti plete lungi ca raspunzel,sa ma acatar pe el ca o liana si sa intru in regatu tau.:)

Anonim spunea...

exact în acel moment îmi căzuse o perlă dintr-un inel. avea 4. (am găsit-o apoi în buzunar, s-a scamatorit singură). dar ce bine era dacă suna! (aaaa, acum observ că probabil avea de-a face cu tichia lui alexandru. nu lăsaţi mărgăritarele să se ducă la el!)

Alexandru spunea...

Ora, eu tot mormăi la incantaţii înşir-te, mărgărite înşir-te, mărgărite, firele de nisip intră-n stridii, stridiile se grăbesc să le-mbrace în sidef, pescuitorii să le pescuiască, bijutierii să le monteze în inelele tale fwd fwd... :)

crocolili spunea...

@alexandru: tichie de mărgăritar vei primi de la fata cu șosete de diamant și păr de diamant! și fustă verde de brocart. pistonul pompează şi adolescenta înaintează târându-şi părul de diamant pe Calea Moşilor.

@ted: frizerul gică sigur nu și-ar da demisia, el e cel mai mare frizer din lume și bărbierește lumina de pe obrazul lui dumnezeu :)

@mihaela: :)) vai, păi repede să caut o vopsea de aur, ca să fie ca la carte!

@ora: io tocmai ce zornăiam niște M&M's între dinți cînd am intrat la comentarii. mă gîndesc că putem recicla bijutierii cu ciocolatieri, dacă alexandru e de acord și să monteze ei o bomboană în loc de perlă. nu e cu sidef, e cu cranț cranț

Anonim spunea...

daa, dacă alexandru ar convinge stridiile să facă bomboane! :)

crocolili spunea...

îhî, să le convingă de mînă, că el e caligrafic

Alexandru spunea...

Hai că le-am convins, chiar adineauri am văzut un fotbalist cum îi oferea soţiei lui - care avea o coafură în formă de curcubeu făcută de nea Gică - un colier cu totul şi cu totul din skittles :)

Anonim spunea...

http://vimeo.com/16651941

crocolili spunea...

haha, cînd te gîndești cîtă muncă și măgăruși și seceri scrîșnesți printre dinți. eram sigură că reclama se termină c-o linguriță :)

crocolili spunea...

scrîșnești am vrut să zic totuși

Alexandru spunea...

chiar, atîta muncă şi pentru ce, să ajungi la doamna aia : )