Cînd eram mică făceam o mîncărică bună, smulgeam frunzele de limba vacii, le băteam bine bine cu o piatră pînă căpătau găurele pînzirele, dădeam mai tare în dreptul limbului, asta ca să nu iasă aţoase, apoi, direct pe suportul de placă de beton din spatele blocului, amestecam nişte praf de cărămidă roşie cu nişte scuipat de-al meu, şi, cu maglavaizu astfel obtinut plus că mai lăsau ele apă, ungeam frunzele, direct pe clorofilă, distrugînd din păcate nişte sedii de fotosinteză. Feţită mică fiind, nu ştiam prea bine ce se petrece în Spatele lucrurilor, mă gospodăream cum ştiam şi io mai bine, şi n-auzeam cum ditamai lumina, din cauză că îşi tura de zor Motoru, opintindu-se să-şi scoată din mica năclăiala bietele lungimi de undă rămase împotmolite, cam înjura pe greul Dumnezeu. Ei, între Timp, cu mănunchiul obţinut din trei degete, presăram nişte nisip şi pe-o parte şi pe alta, acesta din urmă, sub formă de sare si piper, să dea gust.
Faza-i că nu mai ştiu finalul reţetei, unde prăjeam şnitele astfel încropite. Cred că, lao adică, le mîncam crude...
E ceață. Întotdeauna mi-a plăcut ceața. În orașele mari e ceață tot timpul
anului. Pentru cei care au venit să caute ceața au găsit-o.
3 comentarii:
... le prăjeai într-o băltoacă încinsă de soare, nu mai ţii minte?
Sau asta e din altă reţetă - ”Ursuleţ de catifea/Ce se dă nu se mai ia”?
da, daaa ştiu şi eu reţeta asta. mai ştiu şi reţeta de făcut nisip fin numit "finuţ". anume prin dat la o parte tot nisipul gros până ajungeam la pământ, apoi perierea pământului cu degete pentru obţinerea de colb mărunt.
"finuţul" se vindea foarte bine.
iar reţeta de care spui avea şi varianta de casă: nuci cu bucăţele de mere amestecate (nu, nu cu zahăr cum ar gândi orice om normal) cu făină.
poftiţi nişte şniţelicuţe. au rămas un pic mici, daaar vă servesc c-un Mare drag
foarte simpatic finuţu. îmi plăcea şi mie să rîşcîi pămîntu pînă in geru gurii lui :)
f bună şi utilă la casa omului o băltoacă încinsă de soare, că poate fi folosită după aia şi pe post de chiuvetă de spălat vasele, pietrele şi mîinile
Trimiteți un comentariu