joi, august 28, 2008

Va rog, veniti inapoi sa fiu prietenoasa

Cand calatoresti cu trenul trebuie sa iti iei o masca. Pentru ca oamenii nu se multumesc cu putin. Vor si mai mult si mai mult si mai mult. Si de unde? Vreau sa spun o masca de neprietenie. Le raspunzi cu ochii mai mult din carte (adica fanta-i asa de mica, ce urat, crocolili!), te gandesti ca presimt si ei cum le raspunzi de pe un taram indepartat, care nu permite excese, ca esti venita autista pentru foarte scurt timp pe planeta plictisitilor trenurilor, dornici de intrebari si raspunsuri, stau putin, am atata treaba. Eram sigura! Tanti s-a umplut in secunde de speranta, de indata ce-a vazut cum langa ea locuieste o fata singura, cum s-a dus s-o intrebe pana unde se duce, singuratate esti mancata! Deschide iar usa, uite-i care-i faza, mai fac o incercare, o sa-mi mai zica ceva, daca nici acumaaa, sa nu ma sperii, ea e doctor, ce conditii in tren, ihim, urate conditii, ce fanta mica, de fapt stiu ca isi doreste sa stea in compartimentul meu gol, sa impartim noi doua si bunele si relele, sa-si paraseasca compartimentul gol, neprietenos. Saraca, n-o s-o las sa faca pasul asta, sa se amageasca, apoi sa se trezeasca cu un monstru care nu se poate controla!

Iar baietii, ei sunt incredibili! Se agata de cel mai mic Putin. Mama, cum huruie agatatul lor, ca rotile trenului. Voi n-auziti, sunt eu nebuna? Un zambet (mic, mic) de complezenta, un ridicat de ochi, o manutza iesita din carte, si gata. Se pun pe cucerit. Of, pai sa le explic cat de multe presupune sa cuceresti o fata? De-asta trebuie masca de neprietenie. Sa-i alungi pe oamenii vorbaretzi si pe baietii naivi. Toti calatoresc rar, calatoria cu trenul e un eveniment de mare plictiseala, saracii, ei vor sa stam uniti. Nu stiu ca jocurili calatoreste des, trenul pentru ea e fix pix. De-asta ii si recunosc usor pe cei ca mine, neprietenosii, cu tabieturi, morocanosii. E o masca. Risti vorbe grele dar e un pret pe care il platesti in timp ce-ti continui domnia in Imparhatie, da, exact, imparatie, regat, I'm the master of my domain, queen of the castle, lord of the maner, king of the country.
De pe culoar se aud voci-vezi ca in compartimentul ala sta o fata foarte neprietenoasa, care citeste suparata, controlorul da resemnat din cap, nu e prima oara cand o vede pe fata, o stie prea bine, are biletul pregatit, pus pe masa, gestul asta spune totul...legal, n-are ce sa-i faca.

Scarbit de fapta ta cea rea
Degeaba plangi, acum, cropile,
Ci du-te-n casa-acum si zi-le
Parintilor isprava ta.
Si zi-le ca de-acum ai vrea
Sa ocrotesti cu bunatate,
In cale-ti, orice vietate,
Oricat de far-de-nsemnatate
Si-oricat de mica ar fi ea!

cel mai urat si urat e sa continui cu castile la urechi, desi mp3 playerul s-a descarcat. Groaznic...

4 comentarii:

Anonim spunea...

mai e masca "moarta de oboseala", dar e incompatibila cu cititul. casti in urechi, ochi care se inchid si raman asa, dar inainte o miscare strategica: "ma tem ca voi adormi... ma treziti si pe mine la brasov, va rog mult?" dar: am hotarat sa fac rost de audiobooks mp3. asa ca merge figura.

crocolili spunea...

VOCEA LUI PETERSEN: Makarov! Vezi sferele astea?
MAKAROV: Ce fel de sfere?

Anonim spunea...

of, dar m-am spalat pe maini...

crocolili spunea...

nu te mai vad deloc! poti sa umbli? nici tu pe mine? oare daca strigam amandoua, se sperie calatorii?

makaroooov