luni, aprilie 06, 2009

Anticrocolili

Atomii sunt alcatuiti din particule mai mici: electroni, protoni si neutroni. Protonii si neutronii sunt alcatuiti ei insisi din particule si mai mici, numite cuarci. In plus, pentru fiecare dintre aceste particule subatomice exista si cate o antiparticula. Antiparticulele au aceeasi masa ca particulele respective, dar le sunt opuse in ceea ce priveste sarcina si alte atribute. De exemplu, antiparticula lui crocolili, numita anticrocolili, are o sarcina negativa, opusa sarcinii lui crocolili. Ar putea exista antilumi si antiomeniri alcatuite complet din antiparticule. Totusi, atunci cand o antiparticula si o particula se intalnesc, ele se anihileaza reciproc. Asadar, daca va intalniti cu antipersoana dumneavoastra, nu dati mana- ati putea disparea amandoua intr-o mare explozie de lumina!

4 comentarii:

Alexandru spunea...

Adorabilă metafizică! : )))

Cum ar fi anticrocolili, într-o teologie catafatică? : )

crocolili spunea...

Alexandru! tu vrei sa tulburi existenta mea stiintifica si coerenta intervenind cu coordonate sufletesti. orisicum, alegem un urcus apofatic, incercand s-o intuim si s-o presimtim pe anticrocolili in ceea ce nu este...mister!

:)

Alexandru spunea...

Uf, iartă-mă! Am năravul să fiu preţios (şi, evident, ridicol) uneori. Precizez că, de fiecare dată cînd am de gînd să folosesc ”catafatic” sai ”apofatic” mă uit în dicţionar, că mereu le confund : )

Oricum, n-aveam de gînd să stric, catafatic, poeziile crocolili : )

crocolili spunea...

ba nu, nu s-a stricat nimica. si vorba lui ceferino piriz, "corporatia nationala a specialistelor in stiinte a ceea ce se cuvine facut si blogurile lor de stiinta", carevasazica postarile nu-s lacas de colectie :)