sâmbătă, martie 19, 2011

A trage cu urechea fără cheiță

Cînd ursul pornește, cheița din valva mitrală se activează și inima lui pompează sînge, și, știm, sîngele face acțiunea să curgă, hai, apărătorii drepturilor de animale, nu e mare scofală (!), așa a călătorit tot timpul prin viață, de la Producător pînă în zilele noastre. Mi-a zis, uite, cînd vrei să mă trimiți la pîndă, învîrți de cheiță (vai, Alexei Tolstoi, ai copiat o cheiță de aur de la Carlo Collodi?! am glumit în culise), oficial însă a sunat cam așa declarația cuuuuum, eu, să trag cu urechea, nu știi cu cine ai de-a face! Ei, și ca să-i fac pe plac am învîrtit de cheiță, rînjind deja în calitatea mea de pisică cu ochii simbolici ai minții! Plini la refuz cu hamali inventați! Descărcînd din urechea medie a lu Pîndă secretele bune la gust!
...
Doamne! Ce afacere ratată! Cămăruța lui medie fiind mai mereu plină cu secrete dobîndite prin Pîndă, vezi ironie, corespondentul nu se aude pe sine cum țîrîie&scîrțîie de la scripeții și rotițele tehnice înfipți în mușchiul vîrtejul inimii, miocardul. Oh, probabil toate secretele sunt contrafăcute, căci probabil toată lumea îl aude pe Pîndă cum intră!

7 comentarii:

Anonim spunea...

ah,asa ma oftic...ca tu reusesti sa domesticesti si panda si pitigoi si cati ca ei!eu mai cred ca te tragi din neamu lui alice.aia din tara minunilor :)

crocolili spunea...

a, păi am ținut cît de cît în cazul panda-ului să-i păstrez instinctele tehnice

Anonim spunea...

demult vroiam sa te intreb:e un kung-fung panda asta al tau?

rux ces spunea...

atunci cand cheita desface vartejul inimii - ce se intampla?
eu cred ca se strica tocmai cheita!

crocolili spunea...

da, se strică cheița! bună idee, așa rămîne

de mult voia să mă întrebe, de acum cîțiva ani de cînd am postat a trage cu urechea fără cheiță :)
nu e kum-fu, e cu cearcăne!

Anonim spunea...

abia aştept să văd şi care-i mecanica inimii cu secrete dobândite prin coală. şi prin polar. şi chiar direct prin urson.

crocolili spunea...

hihi, mecanica inimii sau acuma îmi dau seama, animalul inimii. adică unul nu dureros, ci jucăuș