duminică, iunie 14, 2009

In rand cu musafirii

Dupa ce-am mancat niste dulceata din acele cuţiuţe rotunde de plastic care-ti ajung maxim pe o masea, dar care totusi merita toata osteneala, dupa ce am dat pe gatlej doua pahare de cristal pline cu lapte, iata cu ce m-am confruntat in oglinda joasa de la aragaz. Niste fete jurubiţe, mai mari si mai mici care, stand aliniate, mirosind parfumat, cu gene rotunde ce se invarteau foarte incet pe curbura unor morişti mangaietoare, ma priveau cu atentie. Aparitii ascunse provocate de dulceata de capsuni din burta mea? Pur si simplu m-am asezat langa ele, io, cu picioarele mele uriase incaltate in sandale rosii. Sa vad ce-i de vazut. Ar fi fost distractiv sa apara o noua crocolili, la care sa ne holbam mai departe si pe care s-o punem mai departe in incurcatura, dar n-a aparut. Si cum stateam in rand cu ele, ma gandeam la chestiunea aceasta, Curajul vreau sa spun, cu care anumite lucrusoare destul de nefiresti se intampla, Interesul cu care se infiinteaza pe langa o masa, o farfurie, un frigider, respectiv pe langa factori bine amestecati in Realitate, bineinteles, gospodaria le intampina cu mare bucurie si mirare, de fapt nici nu se misca, sta Locului, dar totusi, aici, in sandalele mele, ma intreb... oare cat de departe de mine urmeaza ce-i de urmat cu ele, io, una, am voie acolo, oare le asteapta barcazuri la iesirea din crocolili

6 comentarii:

Rigel spunea...

Tu esti cea mica, mica, mica.

crocolili spunea...

ciudată păpusă. nu intelege ca ea chiar este foarte mica, isi inchipuie ca-i de dimensiuni hăhăăt, sub o piele straina, ceva cu exuvii. nu se intelege. asta-i marea Nostalgie sau capriciu de papusa?

Rigel spunea...

Nostalgie'i un cuvant atat de frumos! Ca si suras. In schimb, capriciu nu'mi place. Poate pentru ca ne'am intalnit de mii de ori si'l cunosc prea bine.
Prefer o papusa nostalgica. E o raritate.

crocolili spunea...

Bine, Rigel. Papusa nostalgica. Asta doar in cazul in care esti o fiinta masculina si esti invoit sa pretinzi c-ai intalnit de mii de ori mofturile de poupe.

De fapt, si in caz contrar, sunt de-acord cu tine. m-am gandit mai bine...

Rigel spunea...

Uff.. Aiurea am mai spus'o. Sunt o fiinta mult prea capricioasa; cam acolo trebuia sa ajung. Scuzele mele, detestabila natura umana isi spune cuvantul:)

crocolili spunea...

mai bine nicio scuza. mai ales cand avem functionala si partea cumsecade a naturii :)